SZS: Izbori su fer ili nisu izbori

Izvor: 011vodič.com, 18.Dec.2019, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZS: Izbori su fer ili nisu izbori

Savez sa Srbiju (SZS) pozdravio je napore evropskih parlamentaraca da se u Srbiji stvore uslovi za fer izbore, uz konstataciju da ceni uloženi trud i dobre namere, ali i dodao da ne može da se složi sa ocenom Vladimir Bilčika da je postignut napredak.
Sva Vučićeva obećanja su daleko od minimuma elementarnih uslova za održavanje fer izbora, a praksa je iz dana u dan sve gora, navodi se u saopštenju SZS.

„Građani Srbije nemaju razlog da pristanu na manje demokratije, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << građanskih prava i medijskih sloboda nego što imaju građani zemalja iz kojih dolaze evroparlamentarci. Još nerazumnije bi bilo da pristanu na manje nego što su imali pre uspostavljanja autoritarne vladavine Aleksandra Vučića“, ističu iz SZS.
Kako ocenjuju prethodnih osam godina je plaćena prevelika cena i dodaju da niko nema pravo da od građana Srbije očekuje da budu instrument u odobrovoljavanju Vučića.
„Savez za Srbiju neće učestvovati u fingiranim izborima i poziva građane da odbiju ulogu statiste u vlastitim životima. Izbori su fer ili nisu izbori. To vredi i u Srbiji kao i u Slovačkoj, Sloveniji ili Nemačkoj“, zaključuju u SZS.

The post SZS: Izbori su fer ili nisu izbori appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.