Izvor: Blic, 27.Nov.2020, 00:07

SVI IZBORI TOKOM 90-IH GODINA "I Srbija i svet će priznati izbore koji će ostati upamćeni po neverovatnim mahinacijama. I vlast i opozicija su dobile ono što su tražile"

Ništa, valjda, tako dobro ne objašnjava prirodu izbora u Srbiji od podatka da se u tri decenije obnovljenog višepartizma, ne računajući one prve 1990. godine, svega tri puta glasalo na redovnim izborima. Naime, redovni izlasci na birališta dogodili su se samo 1997. kada je okončan prvi mandat kabineta Mirka Marjanovića, zatim 2012, kada je četvorogodišnji staž odradila vlada Mirka Cvetkovića i juna ove godine, uprkos tome što vlada Ane Brnabić ne spada u kategoriju onih sa punim mandatom. Sve ostalo je bilo vanredno. Dakle, baš onako kako je izgledao i život u protekle tri decenije – u permanentnim vanrednim okolnostima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.