STRUJE NEMA PO 12 SATI, OPŠTA NEZAPOSLENOST: Zemlja im je u velikom problemu, predsednik potpisao ISTORIJSKI zakon

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 07:04

STRUJE NEMA PO 12 SATI, OPŠTA NEZAPOSLENOST: Zemlja im je u velikom problemu, predsednik potpisao ISTORIJSKI zakon

Situacija u zemlji je jako loša

Južnoafrički predsednik Siril Ramafosa potpisao je zakon koji će omogućiti nezavisnim kandidatima da se takmiče na pokrajinskim i nacionalnim izborima.

- Predlog zakona predstavlja razvoj koji samo može da obogati i održi našu rastuću ustavnu demokratiju - saopštio je Ramafosa, objavio je Blumberg.

Promena dolazi nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Ustavni sud Južne Afrike 2020. godine doneo odluku da je nezakonito da se nezavisnim kandidatima zabrani da učestvuju na izborima bez članstva u političkoj stranci. U Južnoj Africi će sledeće godine biti održani opšti izbori

Vladajući Afrički nacionalni kongres (ANC) mogao bi da pretrpi najgori izborni učinak od preuzimanja vlasti od bele manjine 1994. godine, jer su u zemlji na snazi isključenja struje do 12 sati dnevno, a beleži se i velika nezaposlenost i nejednakost. 

Prema pojedinim preliminarnim istraživanjima, podrška ANC-u mogla bi pasti ispod 50 odsto, tako da bi morao da formira koaliciju da bi zadržao vlast.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.