STIGLO UPOZORENJE IZ KREMLJA: Iz inostranstva planiraju velike nerede u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2023, 14:58

STIGLO UPOZORENJE IZ KREMLJA: Iz inostranstva planiraju velike nerede u Beogradu

Kremlj uputio Srbiji hitno upozorenje.

Posmatrači na izborima u Srbiji nisu zabeležili kršenja koji bi mogli da dovedu u sumnju legitimitet izbora, a trenutno se odvijaju procesi i pokušaji iz inostranstva kako bi se izazvali neredi u Beogradu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Postoji unutrašnje zakonodavstvo, postoje izborni organi, posmatrači, koji nisu zabeležili kršenja koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogu da stave pod znak pitanja legitimitet održanih izbora. Pored toga, u toku su procesi i pokušaji trećih lica, između ostalog i iz inostranstva da izazovu slične nerede u Beogradu - rekao je Peskov novinarima.

Po njegovim rečima, sve što se dešava je isključivo unutrašnja stvar Srbije.

- Srbija ima legalno, legitimno rukovodstvo, koje je, po našem uverenju, sposobno da preduzme sve neophodne mere. Nikada se nismo mešali i nećemo se mešati u ničije unutrašnje stvari, posebno savezničke i partnerske Srbije. Objedinjuje nas zajedničko istorijsko i kulturno nasleđe, veoma pažljivo se odnosimo prema našim odnosima i veoma ih cenimo - dodao je portparol Kremlja.

Po njegovim rečima, saradnja Rusije i Srbije ima veoma široku perspektivu u različitim oblastima.

Srbija Danas/Informer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peskov: Ne mešamo se u posla Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2023

Posmatrači na izborima u Srbiji nisu zabeležili kršenja koja bi mogla da dovedu u sumnju legitimitet izbora, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji dodaje da se Rusija nikada nije mešala i neće se mešati ni u čije unutrašnje stvari, posebno savezničke i partnerske Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.