ŠTA SVE POLITIČARI NUDE ZA GLAS Izbori su idealna prilika da dobijete asfalt, igrališta, čak i fasade

Izvor: Blic, 09.Apr.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA SVE POLITIČARI NUDE ZA GLAS Izbori su idealna prilika da dobijete asfalt, igrališta, čak i fasade

Predizborna kampanja idealna je prilika da vam srede ulaz u zgradu, asfaltiraju ulicu, zamene kontejnere ili da dobijete novi parkić u kraju.

Nedeljama, pa i mesecima unazad, na sve strane bruje građevinske mašine, bilo da su ih poslali opštinski, gradski ili stranački čelnici.

Promene su najočiglednije u prigradskim naseljima gde bi svi meštanima da "dovedu 21. vek". Mnogi putevi su asfaltirani i osvetljeni prvi put u istoriji, udaljena mesta povezana su novim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << autobuskim linijama sa centrom, a obećane su izgradnje kanalizacionih i vodovodnih mreža.

Ko god da sređuje i gradi, građani su na dobitku. Pritom, bolje prolaze oni delovi Beograda u kojima se vlast na opštinskom i gradskom nivou razlikuje, pa se stranke i uprave utrkuju ko će učiniti više.

Tijana Blagojević (DS), predsednica opštine Vračar, kaže da je važnije obratiti se opštini jer je ona pravi servis građana.

- SNS je zloupotrebio JKP "Gradsko stambeno" kako bi menjao poštanske sandučiće. To im je samo jeftin trik - tvrdi prva dama Vračara i napominje da je opštinska uprava na raspolaganju i pojedincima i grupama, te da, ako problem građana nije u njihovoj ingerenciji, oni ih upućuju na nadležnu instituciju.

Vračarce je, tako, sačekalo "Prolećno uređenje Vračara" od opštine, a od grada "Beograd građanima". Svake sedmice dvadesetak zgrada dobije nova LD osvetljenja, protivpožarne aparate i sporne sandučiće, nestaju grafiti, a pojavljuju se parkinzi za bicikle, reciklažna ostrva, senzori za slobodna parking mesta, sve na inicijativu SNS-a i javnih komunalnih preduzeća.

- Sasvim je logično da građani treba da se za svoje probleme obrate nadležnim institucijama. Međutim, često imamo slučaj da organi na opštinskom nivou, gde je na vlasti i dalje Demkokratska stranka, ne rade dobro, nisu stručni ili su čak i korumpirani, pa ne žele ili nisu u stanju da reše neki problem. Gradska vlast daje sve od sebe da pomogne u rešavanju spornih situacija tamo gde im ovlašćenja dozvoljavaju - kažu iz Opštinskog odbora Srpske napredne stranke na Paliluli.

PENZIONERI PUTUJU, DECA SE IGRAJU

Kojoj god opštini da pripadaju, u martu i aprilu penzioneri su mogli besplatno da putuju, deca su dobila nova igrališta, a rekreativci terene. Da li je neko od njih pogodio šta građanima zaista treba, pokazaće rezultati 24. aprila.

PREPORUKA OPŠTINE ILI - STRANKE

Više je načina da završite neki posao u jeku predizborne kampanje, posebno kada su lokalni izbori u pitanju.

Najsigurnije je da se organizujete u okviru stambene zgrade i komšiluka, a onda zakucate na vrata opštini ili lokalnim stranačkim odborima.

Oni će najbolje znati da "preporuče" vaš slučaj višim instancama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.