Izvor: Radio 021, 26.Jun.2020, 18:54

SRS: Vučić hoće da uvede POKS u Skupštinu; POKS: Šešelj nas napada jer su za nas glasali i razočarani radikali

Srpska radikalna stranka izrazila je zabrinutost zbog "potpunog gašenja demokratije u Srbiji" do kojeg su doveli "neregularni izbori režima Aleksandra Vučića".

"Ponavljanjem parlamentarnih izbora na više od 200 biračkih mesta Aleksandar Vučić namerava da u Narodnu skupštinu uvede još jednog miljenika - listu Pokret obnove Kraljevine Srbije, što je i obećao u obraćanju javnosti u izbornoj noći", navela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je SRS.

Radikali smatraju da Vučić na taj način šalje poruku javnosti da je spreman da uradi sve što mu padne na pamet, "krijući se iza dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini, što je veoma opasno i neprihvatljivo u civilizovanom svetu".

"SRS će, nakon prikupljanja svih relevantnih podataka u vezi sa nepravilnostima u poslednjem izbornom ciklusu, uputiti ustavnu žalbu Ustavnom sudu Republike Srbije", dodaje se.

POKS: Šešelj nas napada jer su za nas glasali i razočarani radikali

Кoalicija "Za Kraljevinu Srbiju" saopštila je da smatra neprimerenim optužbe lidera radikala da SNS želi POКS da uvede u Skupštinu Srbije.

Da je to istina Кoalicija "Za Kraljevinu Srbiju" ne bi bila, dokazano, najslabije prisutna u medijima tokom cele kampanje, za razliku od gospodina Šešelja, koji je prednjačio u gostovanjima na režimskim medijima, navodi se u saopštenju i podseća da je RIK odbacio sva 84 prigovora koalicije "Za Kraljevinu Srbiju".

"Umesto što napada POКS, bolje da podnese ostavku na mesto predsednika SRS, zbog ko zna kog već, izbornog neuspeha i pruži toj stranci mogućnost da preživi. Nama je razumljiv bes lidera radikala jer su mnogi njegovi njegovi razočarani simpatizeri glasali za našu koaliciju, sećajući se vremena sa početka delovanja te stranke, kada se čvrsto zalagala za monarhiju", poručuje se u saopštenju.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.