SRS:Nije smena, nego rekonstrukcija

Izvor: B92, 28.Maj.2012, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS:Nije smena, nego rekonstrukcija

Beograd -- Imenovanja na fukcije u SRS još nisu završena, pojedinci nisu zadovoljni, ali većina tvrdi da su unutarstranački izbori prošli u "fer i demokratskoj atmosferi".

Većina tvrdi da se ne radi o smenama, već o rekonstrukciji rukovodstva stranke.

Bivši potpredsednik SRS Aleksandar Martinović, koji je pre Jadranke Šešelj bio najavljen kao kandidat radikala za predsednika Srbije i u javnosti označavan kao budućnost stranke, nije više u najužem rukovodstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog, kako tvrdi, nesaglasja sa kadrovskim rešenjima.

"Nisam želeo da pristanem na funkciju potpredsednika stranke, jer se ne slažem sa pojedinim kadrovskim rešenjima. Ponuđeno mi je mesto potpredsednika stranke, ali odbio sam", rekao je za Tanjug Martinović, ali i dodao da će ostati aktivan u stranci.

Jedini potpredsednik koji je ostao na funkciji nakon promene najvišeg rukovodstva, Zoran Krasić, kaže da imenovanje novih kadrova u SRS nije završeno, i da je o tome, nakon "obimnih konsultacija", odlučivao lider SRS Vojislav Šešelj.

"Osnovna funkcija potpredsednika u SRS je da pomaže predsedniku stranke i stoga mislim da su pojedini ljudi odbili ponuđenu funkciju jer nisu želeli da pomažu", rekao je Krasić za Tanjug i dodao da je ostalo da se izaberu još jedan potpredsednik, generalni sekretar Izvršnog odbora kao i deset članova IO SRS.

Novoizabrana potpredsednica SRS Vjerica Radeta kaže da su izbori unutar stranke protekli u "fer i demokratskoj atmosferi" kao i da nije došlo "do smene unutar stranke već rekonstrukcije rukovodstva".

"Izbori unutar stranke su prošli u fer i demokratskoj atmosferi, a ja kao odgovoran član ne želim da komentarišem unutarstranačke odluke", kazala je Radeta i dodala da "radikali zbijaju redove".

Radikali su u subotu na sednici Centralne otadžbinske uprave izabrali na funkcije potpresednika Zorana Krasića, Vjericu Radetu, Dejana Mirovića i Nemanju Šarovića, a na predlog predsednika stranke Vojislava Šešelja.

Na funkciju generalnog sekretara izabrana je Ana Simonović, a za njene zamenike su izabrani Nenad Vukićević i Ivan Ninić. Novi predsednik Gradskog odbora Beograda je Aleksandar Dražić.

U rukovodstvu radikala više nije nekadašnji prvi čovek ove stranke u Šešeljevom odsustvu Dragan Todorović, a na bitnim funkcijama za sada nema ni Gordane Pop Lazić, Nataše Jovanović, Milorada Mirčića, Borisa Aleksića, Paje Momčilova i Lidije Vukićević.

Radikali su na nedavnim parlamentarnim izborima, prvi put nakon dvadeset godina, ostali van parlamenta Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rukovodstvo radikala bez Martinovića, Todorovića, Mirčića…

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2012

Imenovanja na fukcije u Srpskoj radikalnoj stranci još nisu završena, pojedinci nisu zadovoljni rešenjima, ali većina tvrdi da su unutarstranački izbori prošli u "fer i demokratskoj atmosferi", te da se ne radi o smenama, već o rekonstrukciji rukovodstva stranke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.