Izvor: Blic, 28.Okt.2020, 22:33

SRBIN IZ AUSTRALIJE: Nove afere, istrage i intrige pokazuju da se stvari u Australiji vraćaju u normalu, bar kad je reč o politici...

...Po minutaži u vestima dominirali su, naravno, izbori u Americi. Tramp ili Bajden? Običan Ozi bi samo odmahnuo. Australijanci su skloni da svoje saveznike na drugoj strani Pacifika vide kao malo zatucane i ćaknute, a njihove izbore kao šou-biznis. Dve glavne partije u Australiji, Laburistička i Liberalna, ideološki su nalik levom i desnom krilu američke Demokratske stranke. Tvrdi konzervativizam, a posebno religijski puritanizam, svojstven centralnim delovima Sjedinjenih Država, na australijskom tlu se nikad nije proširio. Abortus? Nošenje oružja? Te teme, uvek goruće u američkoj politici, ovde se i ne pominju. To je sasvim razumljivo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.