SRBIJA SUTRA GLASA: Birališta otvorena od 7 do 20 sati

Izvor: NiskeVesti.rs, 23.Apr.2016, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA SUTRA GLASA: Birališta otvorena od 7 do 20 sati

Biračka mesta na kojima će građani Srbije sutra glasati na vanrednim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, biće neprekidno otvorena od 7 do 20 sati.

Na izborima će biti 8.378 biračkih mesta. Na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.
Na >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << biračkom mestu zabranjeno je korišćenje mobilnih telefona i drugih sredstava veza i komunikacije. Svaki birač glasa lično, tajno i samo jednom, na overenim glasačkim listićima. Glasački listići za parlamentarne izbore biće led sive boje, a za pokrajinske svetlozelene boje. Kad dodje na biračko mesto, birač saopštava biračkom odboru ime i predaje obaveštenje o glasanju, a ličnom kartom ili drugom ispravom dokazuje identitet. Birač ne može da glasa bez podnošenja dokaza o svom identitetu. Kad mu se utvrdi identitet, birač potpisuje birački spisak i preuzima glasački listić.
Opširnije na Kurir.rs

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Povezane vesti

Novi Sad, Vojvodina i Srbija u nedelju glasaju

Izvor: Radio 021, 23.Apr.2016

Biračka mesta na kojima će građani Srbije u nedelju glasati na vanrednim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, biće neprekidno otvorena od 7 do 20 sati...Na izborima će biti 8.378 biračkih mesta. Pravo glasa ima 6.739.441 birač. Građani će pravo glasa moći da ostvare od sedam sati,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.