SPO traži da Pajtić podnese ostavku

Izvor: RTS, 23.Mar.2013, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO traži da Pajtić podnese ostavku

Posle hapšenja tri osobe iz Razvojne banke Vojvodine, Pokrajinski odbor SPO-a zatražio je da predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić podnese ostavku i da budu raspisani prevremeni pokrajinski izbori.

Pokrajinski odbor Srpskog pokreta obnove zatražio je, nakon hapšenja tri osobe iz Razvojne banke Vojvodine, da predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić podnese ostavku i da budu raspisani prevremeni pokrajinski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbori.

SPO je u saopštenju pozvao Pajtića da "održi obećanje", jer je u novembru rekao da će on i članovi Vlade Vojvodine podneti ostavke ukoliko se ustanove nepravilnosti u radu Razvojne banke Vojvodine.

"Smatramo da se, i pored svega, radi o ozbiljnom političaru koji neće pogaziti datu reč. Ostavka predsednika i članova Vlade Vojvodine otvara put i ka novim pokrajinskim izborima, a izbori u Vojvodini su neophodni, jer je aktuelna pokrajinska vlast, pre svega zbog brojnih afera u vezi sa Razvojnom bankom, izgubila svaki legitimitet", ocenjuje se u saopštenju.

Policija je uhapsila tri osobe iz vrha Razvojne banke Vojvodine koje se sumnjiče da su tu finansijsku instituciju oštetile za više od 20 miliona evra. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.