ŠOLC ĆE BITI NOVI KANCELAR NEMAČKE! Milovan Jovanović: Pobeda SDP na izborima bila očekivana, a šta to znači za Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 20:13

ŠOLC ĆE BITI NOVI KANCELAR NEMAČKE! Milovan Jovanović: Pobeda SDP na izborima bila očekivana, a šta to znači za Srbiju

Jovanović navodi da je politika Nemačke prema Zapadnom Balkanu definisana političkim, bezbednosnim i ekonomskim interesima.

Novinar i politički komentator Milovan Jovanović kaže da je pobeda SDP na izborima u Nemačkoj bila očekivana.

Jovanović smatra da je Olaf Šolc podigao SPD iz pepela.

- Još od maja meseca, kako se kampanja zahuktavala, trend je bio takav da uspeh SPD neće izostati. Ključ tog uspeha leži u maestalnom potezu kopredsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SPD Saskie Esken i Norberta Valtera Borjana da za kancelara predlože Olafa Šolca. Koliko je ta odluka bila dobra toliko je odluka CDU i insistiranje Merkel da kandidat bude Armin Laset bila loša - rekao je Jovanović.

On je uveren da će Šolc biti budući kancelar Nemačke.

- Samo čudo biblijskih razmera to može da promeni - kaže Jovanović i dodaje:

- Najrealnija je semafor koalicija mada me ne bi začudilo i ako bi se ponovo formirala velika koalicija. Od Drugog svetskog rata Nemačka je imala četiri velike koalicije,1966, 2005, 2013. i 2017. godine, od kojih su poslednje dve bile jedna za drugom.

- Nemačkoj je izuzetno važna stabilnost i ti interesi će opstati bez obzira ko bude činio buduću vladu u Berlinu. Srbija i predsednik Vučić su napravili najbolje moguće relacije sa Nemačkom gledano od 1945. godine.

On podseća da je Angela Merkel za predsednika Srbije rekla da je "čovek koji drži obećanja" i dodala "da su odnosi Srbije i Nemačke puni poverenja i da su dve države međusobno blisko povezane".

- Predsednik SR Nemačke Valter Stanmajer je jedan od najuticajnijih ljudi u SPD. Miinistar spoljnih poslova Mas je takođe iz SPD, kao i ministarka pravde Lamberht. Predsednik Srbije ima veoma dobre lične odnose sa najvažnijim ljudima iz SPD, ali i sa nemačkim liberalima, što je vrlo važno za našu zemlju. Srbija je za Nemačku ključna zemlja Zapadnog Balkana, a Vučić najvažnija politička ličnost koja je garant mira i stabilnosti - zaključio je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.