SMENA: Đilasa ruše u decembru

Izvor: Kurir, 06.Sep.2013, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMENA: Đilasa ruše u decembru

Veći su izgledi da dođe do izbora nego do prekomponovanja vlasti, i to u decembru, kada bi trebalo da se održe i izbori na Voždovcu

BEOGRAD - Đilas će do kraja godine biti smenjen s gradonačelničkog mesta!

Rekonstrukcija Vlade je završena i sada je i među naprednjacima i socijalistima sazrela odluka da se konačno stavi tačka na pitanje vlasti u Beogradu. Prema saznanjima Kurira iz SNS i SPS, pitanje vlasti u prestonici mora biti rešeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a najizvesnija je varijanta da izbori budu održani u decembru, i to da se poklope s lokalnim izborima u opštini Voždovac.

Hoće privremene mere

- Ni SPS ni SNS u ovoj raspodeli snaga nemaju kandidata za gradonačelnika, ali ni za Antićevog naslednika na mestu predsednika Skupštine Grada. Spekulacije da bi to mogao da bude predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković, koji je na listi SPS kao nestranačka ličnost, potpuno su proizvoljne. On neće zameniti Antića. A malo je verovatno da to može da bude sadašnji odbornik DSS Andreja Mladenović - otkriva izvor Kurira i dodaje da socijalisti neće predložiti nikoga i tako praktično uvesti privremene mere i raspisivanje izbora u roku od 45 dana.

Ministarka energetike i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović takođe je najavila da će se promena u gradskoj vlasti dogoditi vrlo brzo. Ona je rekla da veruje da će vrlo brzo biti prevremenih izbora u Beogradu jer, kako je navela, Đilas i DS pokušavaju da zaustave istrage o trošenju novca u Beogradu.

- Svakako da Beograd zaslužuje pošteniju, otvoreniju, iskreniju, efikasniju vlast, verujem da će to da se desi vrlo brzo, odnosno da ćemo ozbiljno razgovarati o tome - rekla je Mihajlovićeva.

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić izjavio je da se još čeka stav SPS o promeni vlasti u glavnom gradu. On je dodao da uliva nadu to što socijalisti još nisu predložili kandidata za predsednika Skupštine.

Čeka se stav SPS

- Mi smo naš stav izneli - da se Beograd ne vodi na adekvatan način. Treba da sačekamo SPS i njihov konačan stav imaju li oni kandidata ili žele da podržavaju vlast Đilasa ili će izaći iz te koalicije - naglasio je Jovičić, dodajući da će dogovor biti postignut na relaciji Vučić - Dačić.

Predsednik Gradskog odbora DSS Andreja Mladenović izjavio je da je DSS spreman da uđe u vlast sa SNS i SPS, ali da još nije bilo razgovora.

- Ukoliko dođe do inicijative za Đilasovu smenu, mi ćemo to podržati - rekao je Mladenović.

Ili kandidat, ili privremene mere

Prema Statutu Grada, sednica parlamenta mora biti zakazana u roku od tri meseca. Taj rok ističe 25. septembra, a ako socijalisti ne predlože kandidata za predsednika Skupštine, uvode se privremene mere.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.