SLAVLJE U TABORU SPD-a! SOCIJALDEMOKRATE VODE ISPRED DEMOHRIŠĆANA! Objavljene prve izlazne ankete na izborima u Nemačkoj!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2021, 18:47

SLAVLJE U TABORU SPD-a! SOCIJALDEMOKRATE VODE ISPRED DEMOHRIŠĆANA! Objavljene prve izlazne ankete na izborima u Nemačkoj!

Nemačka bira naslednika Angele Merkel

Nemačke socijaldemokrate na čelu sa Olafom Šolcem vode na parlamentarnim izborima u Nemačkoj sa 26 odsto, pokazuju prve izlazne ankete kanala ZDF nakon zatvaranja biračkih mesta.

Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) i vladajuća CDU/CSU, prema prvim prognozama nakon završetka današnjih parlamentarnih izbora, vode tesnu borbu za prvu poziciju na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << političkoj sceni.  Prema prognozi ARD-a na osnovu izlazne ankete, SPD i CDU/CSU su osvojile po 25 odsto glasova. Prognoza ZDF-a ukazuje da SPD vodi sa 26 odsto glasova, a CDU/CSU sa 24 odsto.

Zeleni su treća politička snaga sa 15, odnosno 14,5 odsto glasova. Desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) prema ARD-u osvojila je 11 odsto glasova, a prema ZDF-u 10 odsto, dok bi Slobodarska partija (FDP) prema ZDF mogla dobiti 12 odsto, a prema ARD 11 odsto glasova.

Nemačke socijaldemokrate na čelu sa Olafom Šolcem vode na parlamentarnim izborima u Nemačkoj sa 26 odsto, pokazuju prve izlazne ankete kanala ZDF.

Partija "Zelenih" na čelu sa Analena Berbok je na trećem mestu sa 14,5 odsto glasova.

"Levica" bi tako trebala da pređe cenzus sa 5 odsto.

Aktuelne prognoze ostavljaju otvorene sve opcije za koaliciju, od velike koalicije, koja je, prema istraživanjima, najmanje omiljena u Nemačkoj, pa do semafor i "Jamajka" koalicije.

Ukoliko ishod bude bio identičan sa prognozom, predstoji dugo formiranje nemačke vlade.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.