SEJDIU SE IPAK KANDIDOVAO ZA PREDSEDNIKA DSK

Izvor: Kurir, 07.Nov.2010, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEJDIU SE IPAK KANDIDOVAO ZA PREDSEDNIKA DSK

PRIŠTINA - Izborna skupština Demokratskog saveza Kosova (DSK) počela je danas u Prištini, a za mesto lidera stranke boriće se dosadašnji predsednik Fatmir Sejdiu i gradonačelnik Prištine Isa Mustafa.

Do samog početka skupa nije se znalo da li će se Sejdiu kandidovati za predsednika, a analitičari su ranije ocenili da bi takav njegov potez mogao dovesti do novih podela u stranci.

U govoru na početku skupštine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Sejdiu je pozvao na jedinstvo i povratak u DSK svih bivših članova koji su poslednjih godina napustili partiju.

"DSK je partija koja je otvorena za ideje i hrabra dela, moderna partija u okviru koje se realizuju novi potencijali", rekao je Sejdiu. DSK je u poslednjih dvadesetak godina najznačajnija stranka na Kosovu. Međutim, na prošlim izborima, bolji rezultat ostvarila je Demokratska partija Kosova premijera u ostavci Hašima Tačija.

DPK i DSK su činili osnov Vlade Kosova u prethodnom mandatu, ali na vanredne parlamentarne izbore 12. decembra izlaze kao oštri rivali.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.