SDA i Zajedno za Šumadiju će podržati zajedničkog predsjedničkog kandidata

Izvor: SandzakPress.net, 03.Dec.2016, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA i Zajedno za Šumadiju će podržati zajedničkog predsjedničkog kandidata

Novi Pazar – Predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i “Zajedno za Šumadiju” Sulejman Ugljanin i Veroljub Stevanović izjavili su danas nakon sastanka u Novom Pazaru da bi regionalne stranke trebalo da imaju zajedničkog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima. Ugljanin je ocijenio da su SDA Sandžaka i “Zajedno za Šumadiju” autentične regionalne stranke koje dele zajedničke stavove o decentralizaciji i regionalizaciji Srbije. “Smatramo da bi regionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << stranke u Srbiji trebale da se udruže u jedan veliki blok i izaberu zajedničkog kandidata za predsjedničke izbore. Ovo je početak naše saradnje i uskoro bi trebalo da se sastanemo i sa liderom ‘Pokreta za Krajinu’ Boškom Ničićem koji ima veliku podršku u istočnoj Srbiji”, rekao je Ugljanin. Stevanović je istakao da su predstojeći predsjednički izbori prva prilika da se promijeni stanje u Srbiji, koje je ocijenio kao veoma loše. “U Srbiji je na sceni centralizacija, umesto decentralizacije vlasti, za šta se mi zalažemo. Zbog toga nam je želja da uspostavimo saradnju sa regionalnim strankama, ali smo otvoreni i za razgovore sa drugim, pre svega, proevropski orijentisanim opozicionim partijama”, kazao je Stevanović. Na pitanje novinara ko bi bio prihvatljiv predsjednički kandidat njihovih partija i da li bi u toj trci podržali i lidera Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, Ugljanin i Stevanović su rekli da još uvijek nisu razmatrali ko bi mogao biti njihov kandidat. Izvor: Radiostoplus.com (sadnzacke.rs)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Ugljanin: Hoćemo da uđemo u vlast u Novom Pazaru, čekamo odgovor SDP-a!

Izvor: SandzakPress.net, 03.Dec.2016

Novi Pazar – Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da ta stranka “hoće da uđe u vlast u Novom Pazaru”, ali da još uvijek čeka odgovor Sandžačke demokratske partije (SDP) na program koji im je poslao. On je na pitanje radija Sto plus da li SDA...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.