SAMO DA VIDITE ŠTA JE DVOLIČNOST Vučić: Ponoš me optuživao da ću dan nakon izbora uvesti sankcije Rusiji, a on istog dana tražio uvođenje sankcija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2023, 23:31

"SAMO DA VIDITE ŠTA JE DVOLIČNOST" Vučić: Ponoš me optuživao da ću dan nakon izbora uvesti sankcije Rusiji, a on istog dana tražio uvođenje sankcija!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dotakao se, gostujući u "Ćirilici" na TV Hepi, i izjave nekadašnjeg načelnika Generalštaba i predsedničkog kandidata na prethodnim izborima, Zdravka Ponoša

Komentarišući izjave Zdravka Ponoša o "sedenju na dve stolice", on kaže da je u pitanju čovek koji je razorio srpsku vojsku.

- On o našoj politici priča da je dvolična, a ta politika je ozbiljna i jedina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prava. Zato što je to srpska politika. On se zalaže za to da služimo tuđim interesima, a ja neću da služimo ni Americi, ni Rusiji, ni Kini. Da imamo prijatelje svuda, ali da služimo samo svojoj zemlji. On me je optuživao da ću dan nakon izbora uvesti sankcije Rusiji, a on je tog istog dana tražio uvođenje sankcija - podsetio je Vučić.

- Samo da vidite šta je dvoličnost. Da vidite kako bi nam zemlja izgledala. Izgledala bi nam država onako kako je izgledala vojska tokom Zdravka Ponoša. Uništavali smo strele, tenkove, sve. Topljeno je u Češkoj sve. Mi sada vraćamo sve što su stavili van resursa. Imamo desetine hiljada zolja. Mnogo toga što nam je potrebno. Ali to vam govori o nepostojanju principa. Snaga Srbije je u tome što imamo principe - kaže predsednik.

Vučić ističe da svi oni koji su najveći borci za nezavisno Kosovo vide neprijatelja u njemu, a ne u predstavnicima opozicije.

- Pa kako to? Možda zato što je neko odlučniji, malo pametniji, i odgovorniji. A ovo hoćemo li sedeti na dve stolice... Postoje ljudi koji ništa ne razumeju. Ja sam odgovorio i Hojt Jiu, po tom pitanju, da mi imamo svoju srpsku stolicu, i da imamo svoju glavu. Ako dođe do uvođenja sankcija, ja ću izaći pred ljude i reći da moramo to uraditi da bi sačuvali zemlju - dodaje on.

Ja razmišljam o Srbiji za 10 ili 15 godina, a ne godinu dana unapred, kaže predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.