Izvor: RTS, 09.Jun.2021, 22:26

Ruski sud proglasio organizacije povezane sa Navaljnim ekstremističkim

Ruski sud odobrio je zahtev tužilaca da organizacije povezane sa opozicionaim liderom Aleksejem Navaljnim proglasi za "ekstremističke", saopštili su advokati Navaljnog koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne.
Presuda, koja stupa na snagu odmah, "zabranjuje članovima ekstremističkih grupa da se kandiduju na ovogodišnjim parlamentarnim izborima", prema zakonu koji je nedavno usvojen. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Navaljni, koji izdržava kaznu zatvora od dve i po godine po optužbama za koje kaže da su izmišljene, tvrdi i da je odluka suda da proglasi organizacije povezane sa njim ekstremističkim pokušaj da se suzbije delovanje opozicije uoči parlamentarnih izbora koji se u Rusiji održavaju u septembru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski sud proglasio organizacije povezane sa Navaljnim ekstremističkim

Izvor: Danas, 09.Jun.2021

Ruski sud odobrio je zahtev tužilaca da organizacije povezane sa opozicionaim liderom Aleksejem Navaljnim proglasi za "ekstremističke", saopštili su advokati Navaljnog koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

Nastavak na Danas...

RUSKI SUD DONEO ODLUKU: Organizacije povezane sa Navaljnim ekstremističke, zabranjuje im se svaki dalji rad

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2021, 00:38

Odluka odmah stupa na snagu..Moskovski sud večeras je presudio da organizacije povezane sa opozicionim liderom Aleksejem Navaljnim treba smatrati ekstremističkim, nakon zahteva Tužilaštva u Moskvi...Reč je o nevladinim organizacijama Antikorupcijska fondacija i Fondacija za zaštitu prava građana...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.