Ruski opozicionar skupio potpise, predao dokumenta za kandidaturu na izborima 2018.

Izvor: BKTV News, 25.Dec.2017, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski opozicionar skupio potpise, predao dokumenta za kandidaturu na izborima 2018.

Aleksej Navaljni, lider ruske opozicije sakupio je više nego dovoljan broj potpisa kako bi Centralnoj izbornoj komisiji predao dokumenta potrebna za predsedničku kandidaturu na izborima 2018.

Centralna izborna komisija, koja je ranije saopštila da se on ne može kandidovati jer je osuđen na uslovnu kaznu zatvora, sada ima na raspolaganju pet dana da odluči da li će Navaljni biti registrovan kao predsednički kandidat, preneo je sinoć Rojters.

Navaljni (41), >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dugogodišnji borac protiv korupcije među ruskom elitom, dobio je početnu podršku 742 ljudi na skupu u moskovskoj četvrti, što je više od minimalnih 500 koliko je potrebno da bi se podnela nominacija za predsedničku kandidaturu.

"Ne postoji velika podrška Putinu i njegovoj vladavini u ovoj zemlji", rekao je Navaljni na skupu, opisujući sebe kao "istinskog kandidata" za izbore i preteći da će njegove pristalice bojkotovati glasanje ako mu zabrane da se kandiduje.

Kako navodi AP, Navaljni je najjači protivkandidat predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u poslednjih 18 godina na vlasti.

Međutim, Navaljni je krivično osuđivan, pa bi Centralna izborna komisija mogla da mu zabrani učešće u izborima, ali ukoliko se presuda povuče ili dobije posebnu dozvolu za učešće, neće imati problema.

Uprkos njegovoj kampanji, oko 80 odsto Rusa podržava Putina, što ga čini sigurnim pobednikom na izborima zakazanim za mart iduće godine, zaključuje američka agencija.

Oni će biti Putinovi protivkandidati na izborima u Rusiji
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.