Izvor: Southeast European Times, 22.Nov.2009, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumuni glasaju za predsednika

22/11/2009

BUKUREŠT, Rumunija -- Rumuni su izašli u nedelju (22. novembar) na biračka mesta da glasaju za sledećeg šefa države. Predsednički izbori bili su prvi u zemlji od kada se ona pridružila EU u januaru 2007. godine. Preko 18 miliona ljudi ima pravo da glasa na 21.400 biračkih mesta širom zemlje i 300 u inostranstvu, većinom u Italiji i Španiji. Dvanaest kandidata nadmetaće se za to mesto. Prema najnovijim >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << anketama, sadašnji predsednik Trajan Bašesku i kandidat Socijaldemokratske partije (PSD) Mirčea Džoana su favoriti i verovatno će ući u drugi krug glasanja koji se održava 6. decembra. Ankete pokazuju da će izlaznost biti ispod 50 odsto.

Pored glasanja za predsednika, Rumuni će takođe biti u mogućnosti da odluče na referendumu da li žele da parlament njihove zemlje bude restrukturiran od dvodomnog u jednodomni i da se smanji broj zakonodavaca sa 471 na 300. (AFP, Medijafaks, Hotnews.ro, Rojters, Juronjuz - 22/11/09)
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.