Romska partija izlazi na parlamentarne izbore

Izvor: B92, 09.Feb.2022, 12:01

Romska partija izlazi na parlamentarne izbore

Romska partija donela je odluku o učešću na predstojećim parlamentarnim izborima, saopštio je predsednik stranke Srđan Šajn.

Srđan Šajn je u saopštenju definisao izborni program stranke kao borbu za dostojanstvenu Srbiju u kojoj su sva deca zbrinuta i da, kako kaže, ni jedno ne živi boso, golo i gladno po ulicama.

Šajn je najavio da će Romska partija koristiti sva demokratska sredstva protiv svakog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oblika diskriminacije, korupcije i siromaštva, sa ciljem da svaki pojedinac može da ostvari pravo na dostojanstven život, obrazovanje, zapošljavanje, kao i pravo na dom, čuvajući zdravu životnu sredinu i jačajući pravnu državu koja brine o svakom građaninu i svim narodima.

"Nismo protiv elite, ali smo protiv svake vrsta elitizma. Romi i Romkinje zajedno sa ostalima imaju odgovornost za Srbiju, za sve njene građane i građanke, kao i za sebe same", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.