Rohani novi-stari predsednik Irana

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2017, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani novi-stari predsednik Irana

Aktuelni predsednik Irana Hasan Rohani pobedio je na izborima i time osvojio još jedan mandat na mestu šefa države, javio je AP, pozivajući se na podatke Ministarstva unutrašnjih poslova zemlje.

Prema informacijama iranskog MUP-a, Rohani je osvojio 59 odsto glasova — tj. podržalo ga je 22.8 miliona birača. Najbliži pratilac, Ibrahim Raisi je dobio 15.452 miliona glasova (oko 39 odsto glasova).

Na izbore je izašlo 40 miliona Iranaca, što je 70 odsto od upisanih birača.

Rohani je 2013. godine pobedio sa 51 odsto glasova birača, pri izlaznosti od 73 odsto.

Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podržalo ga skoro 23 MILIONA birača: Rohani je ponovo predsednik Irana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2017

Osvojio 59 odsto glasova..Aktuelni predsednik Irana Hasan Rohani pobedio je na izborima i time osvojio još jedan mandat na mestu šefa države, javio je AP, pozivajući se na podatke Ministarstva unutrašnjih poslova zemlje...Prema informacijama iranskog MUP-a, Rohani je osvojio 59 odsto glasova —...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Rohani ostaje predsjednik Irana

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Maj.2017

TEHERAN - Iranski državni mediji javili su da je, na osnovu preliminarnih rezultata glasanja, aktuelni predsjednik Hasan Rohani pobijedio na izborima...Državna televizijska stanica uputila je čestitke Rohaniju u kratkom saopštenju...Ahmadi navodi da se izjasnilo 40 miliona glasača što ukazuje na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.