Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2018, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rivalske liste potvrdile pobedu Ugljaninove liste na izborima za BNV

Najviše glasova Bošnjaka na današnjim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) osvijilo je "Samoopredjeljenje" Sulejmana Ugljanina, potvrdili su izborni štabovi rivalskih izbornih lista "Vakat je" i "Matica bošnjačka" reporterima novopazarskog Sto plus radija.

Nosilac liste "Matica bošnjačka" Muamer Zukorlić potvrdio je pobedu "Samoopredjeljenja", dodajuči da je razlika u Tutinu oko tri, a u Sjenici >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << oko dve hiljade glasova.

Lista "Samoopredjeljenje" prethodno je saopštila da, nakon 50 odsto obrađenih glasova u šest sandžačkih gradova, vodi sa 46 odsto osvojenih glasova izašlih birača na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV).

Prema njihovim preliminarnim rezultatima, kojima nije obuhvaćeno glasanje u gradovima van Sandžaka, lista "Matica bošnjačka" osvojila je 34 odsto, a "Vakat je" 20 odsto glasova.

Pretvoreno u većničke mandate, listi Sulejmana Ugljanina pripalo je 16 mesta, Muamera Zukorlića 13, a Saita Kačapora šest.

Prema podacima "Samoopredjeljenja", na izborima je glasalo 52 odsto Bošnjaka upisanih u poseban birački spisak.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

UGLJANINOVE PROVOKACIJE "Zajedno ćemo pobediti fašističku neman Srbiju, Beogradu propao posao preuzimanja Veća"

Izvor: Blic, 05.Nov.2018

Lista “Samoopredjeljenje” osvojila je najviše glasova na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), a proglašavajući pobedu Sulejman Ugljanin poručio je da je "zadovoljan što će sa više političkih opcija pobediti 'tu neman, fašističku tvorevinu srpsku državu'". Pored toga, Ugljanin...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.