Rezolucije dođu i prođu... Večno će biti zapisano da je opozicija tražila ukidanje suvereniteta

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 16:03

"Rezolucije dođu i prođu... Večno će biti zapisano da je opozicija tražila ukidanje suvereniteta"

Evropski parlament danas je u Strazburu glasao o rezoluciji o izborima u Srbiji, sa ciljem podrivanja suvereniteta Srbije.

Sramna rezolucija je usvojena, a tim povodom oglasila se premijerka Srbije Ana Brnabić, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, Milica Nikolić i Biljana Pantić Pilja.

Premijerka Srbije Ana Brnabić na svojoj mreži "Iks" napisala je:

"Marinika Tepić: Pozivam vas da podržite zahteve proevropske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opozicije da se pošalje misija koja bi istražila sve te nepravilnosti i da se izdaju preporuke koje bi i vlast i opozicija morale da ispune.

Radomir Lazović: Ne želim da krijem, nama je drago zbog ovoga što se desilo, jer ovakvoj rezoluciji smo se nadali.

Rezolucije dođu i prođu - nije ova prva, neće biti ni poslednja, ali će večno ostati zapisano da su u Srbiji postojale političke stranke i ljudi koji su sami tražili ukidanje suvereniteta sopstvene zemlje".

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon oglasio se na svojoj mreži Iks oko današnjih dešavanja u Evropskom parlamentu u Strazburu gde se glasa o rezoluciji o izborima u Srbiji, sa ciljem podrivanja suvereniteta Srbije, a đilasovci su tu priliku iskoristili da optuže Srbiju za događaje u Banjskoj.

"Dok predsednik Vučić putuje u Njujork u sedište UN da se bori za prava Srba na KiM levo-liberalna opozicija je danas u Strazburu gde će njihovi istomišljenici iz Evropskog parlamenta tražiti ukidanje EU fondova za građane Srbije. Tako je kad staviš stranačke interese ispred državnih. O ljudskim pravima za najobespravljeniji narod na tlu Evrope, Srbe na KiM, neće biti ni reči u hramu zaštite ljudskih prava. Tako je kad se boriš za sva ljudska prava sem za ljudska prava vlastitog naroda, jer ti ideologija ne dozvoljava. Ovo je dan kada svako pokazuje svoje lice, kada maske padaju", poručio je Gujon.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke, Milica Nikolić se takođe oglasila.

Njenu izjavu prenosimo u celosti:

"Bez trunke srama, a sa mnogo mržnje prema svojoj zemlji i narodu, otišli su Đilasovci u Evropski parlament da traže od onih čijim interesima služe, da dodaju još tereta na leđa Srbiji i ni manje ni više, uvedu joj sankcije.

Ista Marinika, Lazović, Grbović i svaka druga Đilasova krpa koja danas laže o nekakvoj izbornoj krađi, tražila je izbore što pre, po baš ovim izbornim uslovima za koje se sada bune, pošto su izgubili.

Svaka Đilasova krpa, uključujući i njihovog gazdu, najavljivala je pre izbora kako će rušiti i uništavati, odmah po proglašenju rezultata.

Svaka Đilasova krpa, uključujući i njega, koja je zloupotrebila tragediju u kojoj su stradala deca i sebe nazvala 'borcem protiv nasilja', ne samo da ima nasilničku biografiju, nego je od dana posle izbora pokazivala brutalno nasilje, pa sve do dana današnjeg.

I svaka Đilasova krpa, koja i danas u Evropskom parlamentu pljuje svoju zemlju i koja od najvećih albanskih lobista traži nekakve 'misije', pokazala je svoje lice - lice najvećih srbomrzaca.

A da sve najgore misle i zemlji i narodu, pokazuju cvrčanjem zbog plana 'Srbija 2027.' i nemogućnosti da se novac građana Srbije u budućnosti, umesto u razvoj i plate i penzije, sliva u njihove džepove. Džepove tajkuna.

Smeta im, kažu, što su mediji prenosili Vučićevo predstavljanje plana za budućnost zemlje, ali im ne smeta što njihovi mediji vode dvadesetčetvoročasovnu hajku protiv njega i njegove porodice.

To je, valjda, 'demokratski' u skladu sa onim što se dešava i u evropskim zemljama, pa u tom slučaju, demokratija nije na 'raskršću'.

Zapravo, beskonačno licemerje i bezobrazluk, kojim bi trebalo da sakriju pakleni plan šiptarskih lobista, na čijoj realizaciji, kao njihovi poslušnici, rade od samog početka, od dana kada su uputili nepismen zahtev za raspisivanje izbora.

Građani Srbije su u decembru glasali i poslali jasnu poruku - da žele nezavisnu i samostalnu Srbiju, kakva je zahvaljujući predsedniku Vučiću.

A ovi koji i danas pokušavaju da izmole mešanje stranaca u ono što se tiče samo građana Srbije, neka zapamte, a i neka ponove, i tamo i na svakom drugom mestu reči predsednika Vučića: "Ponosim se činjenicom da predstavljam zemlju koja je slobodna i nezavisna. I niko ne može da mi naređuje, bilo ko, ni iz Vašingtona, ni iz Moskve, ni iz Berlina, niti iz bilo kojeg drugog mesta. Srbija sama donosi odluke, ni pod čijim uticajem, ponosan sam na tu politiku, tako će biti i ubuduće", poručila je Nikolić.

Biljana Pantić Pilja, član Predsedništva Srpske napredne stranke, takođe se oglasila zvaničnim saopštenjem povodom nastupa dela srpske opozicije u Evropskom parlamentu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Danas se Aleksandar Vučić priprema da govori o teroru Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji nad srpskim narodom na sednici Saveta bezbednosti UN.

Isto tako, danas se politički pajaci iz opozicije, Marinika Tepić, Pavle Grbović i Radomir Lazović obraćaju u Evropskom parlamentu i traže sankcije za svoju zemlju.

Kada pomislite da su plaćenici Dragana Đilasa dotakli dno, uverite se da mogu još dublje da padnu.

Oni ne biraju sredstva u svojoj mržnji prema Aleksandru Vučiću i svojoj zemlji, sve zarad dolaska na vlast i to po svaku cenu.

Isti ljudi, koji su iskoristili strašnu tragediju koja je zadesila našu zemlju u maju 2023. godine u političke svrhe, danas traže da Viola fon Kramon, osvedočena mrziteljka svega srpskog, pomogne u donošenju rezolucije protiv Srbije.

Imali su danas priliku ovi nesrećnici iz opozicije da urade nešto za Srbiju.

Da dignu svoj glas i pitaju Violu i ostale evroposlanike zašto dozvoljavaju teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji. Ili da pitaju zašto su dozvolili Kurtiju da šalje policiju sa dugim cevima u srpske sredine.

Ništa od toga nisu pitali već su pljunuli na svoju državu samo radi ličnog interesa.

Pokazali su da ih nije briga za građane Srbije već samo za svoje džepove i svoje mentore, utrkujući se ko će veći kamen da baci i veću laž da izgovori protiv svoje zemlje.

Zato su i izgubili izbore. Zato im građani Srbije nikada neće dati da dođu na vlast.

Dok se Aleksandar Vučić bori za svoj narod, politički lešinari iz opozicije su pokazali svima da im je bitniji lični interes od interesa naše Srbije", navela je Pantić Pilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.