Republikanac Asa Hačinson najavio kandidaturu za predsednika SAD

Izvor: B92, 02.Apr.2023, 19:42

Republikanac Asa Hačinson najavio kandidaturu za predsednika SAD

Bivši guverner Arkanzasa, republikanac Asa Hačinson (72) saopštio je u intervjuu za Ej-Bi-Si da će se kandidovati za predsednika SAD na izborima 2024. godine.

Kandidatura će biti zvanično objavljena u aprilu, naveo je on.

Hačinson je u intervjuu rekao da veruje da Amerikanci žele vođe koje apeluju na ono što je najbolje u SAD, "a ne samo na naše najgore instinkte", preneo je AP.

''Ne verujem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bivši presednik SAD Donald Tramp treba da bude sledeći lider naše zemlje'', izjavio je Hačinson. Bivši guverner Arknazasa, koji je na ovoj funkciji bio osam godina, je proteklih meseci u više navrata kritikovao Donalda Trampa.

Prema njegovom mišljenju, Tramp bi kao predsednički kandidat bio "najgori mogući scenario" koji bi verovatno uvećao šanse sadašnjeg predsednika SAD Džozefa Bajdena da bude ponovo izabran.

Hačinson nije poznat po vatrenim govorima, već po mirnoj retorici, a na Tviteru svake nedelje prepodne objavljuje citate iz Biblije, navodi AP.

On je za sada četvrti kandidat republikanaca za predsedničku nominaciju, a svoju kandaturu su pored Trampa istakli bivša ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli i zabavljač Vivek Ramasvami.

Očekuje se da će se guverner Floride Ron Desantis na leto pridružiti ovoj grupi republikanskih kandidata za predsednika, dodaje Asošiejted pres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bivši guverner Arkanzasa najavio kandidaturu za predsednika SAD

Izvor: Radio 021, 02.Apr.2023

Bivši guverner Arkanzasa, republikanac Asa Hačinson (72), saopštio je u intervjuu za ABC da će se kandidovati za predsednika SAD na izborima 2024. godine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.