Izvor: RTS, 12.Sep.2020, 12:13

Regionalni izbori u Rusiji - glasaće se za više od 78.000 mandata

Dvadeset i četiri časa pred izbore koji će, na različitim nivoima, u Rusiji biti održani 13. septembra, u 83 izborna regiona širom te zemlje od ponoći po lokalnom vremenu važi izborna tišina, javlja Tas.
Tokom tog perioda na snazi će biti uobičajene zabrane i ograničenja.

Predsednica ruske centralne izborne komisije Ela Pamfilova izjavila je da, prema sadašnjem zakonu, zabrana aktivnosti u okviru izborne kampanje važi samo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na dan pred izbore i sam formalni dan izbora, iako je u većini regiona glasanje omogućeno već 11. i 12. septembra.
U 83 izborna regiona Ruske Federacije, 13. septembra glasaće se za ukupno više od 78.000 mandata na različitim nivoima vlasti.
Na primer, u četiri regiona odvijaće se dodatni izbori za mesta u Državnoj dumi, u 11 glasaće se za lokalne skupštine, dok će 18 regiona glasati za izbor novih guvernera
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djelimični izbori u Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Sep.2020

MOSKVA - Dvadeset i četiri časa pred izbore koji će, na različitim nivoima, u Rusiji biti održani 13. septembra, u 83 izborna regiona širom te zemlje od ponoći po lokalnom vremenu važi izborna tišina, javlja TAS S.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Test za Putinovu MAŠINERIJU i šansa za opoziciju: Rusi izlaze na regionalne izbore, a Kremlj strahuje od "EFEKTA NAVALJNOG"

Izvor: Blic, 13.Sep.2020, 09:43

U 83 regiona širom Rusije danas se održavaju izbori za ukupno više od 78.000 mandata na različitim nivoima vlasti - od dodatnih izbora za Državnu dumu, preko lokalnih skupština do izbora za nove guvernere. Vladajuća stranka Jedinstvena Rusija nalazi se pred velikim testom, a rezultat bi mogao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.