Raspušten Hrvatski sabor

Izvor: Press, 25.Sep.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspušten Hrvatski sabor

Sedmi saziv Hrvatskog sabora zaključio je danas svoj nepuni četvorogodišnji rad, a odluku o raspuštanju koja na snagu stupa u ponedeljak, 28. septembra, 123 poslanika su donela jednoglasno.
        Sedmi saziv konstituisan je 22. decembra 2011. godine i bez obzira na raspuštanje, poslanicima mandati ostaju do konstituisanja novog saziva, prenela je Hina. Pred Hrvatskom su sada parlamentarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izbori koji moraju da se  održe najkasnije 60 dana posle raspuštanja, što je krajem novembra. Izbori se po pravilu održavaju nedeljom, a koja će to nedelja biti odlučiće predsednica Republike. Najkasnije u roku od 14 dana od raspisivanja izbora Državnoj izbornoj komisiji treba da stignu predlozi izbornih lista. Liste mogu predložiti političke stranke, koalicije stranaka i birači. Zvanična predizborna kampanja počinje danom objavljivanja zbirnih lista izbornih jedinica, a završava se 24 sata pre dana održavanja izbora. Pravo glasanja na izborima imaju svi punoletni hrvatski državljani i birani mogu biti svi punoletni hrvatski državljani, bez obzira na prebivalište. Saborski poslanici biraju se na mandat od četiri godine, neposredno tajnim glasanjem. Biraju se u Hrvatskoj i u inostranstvu na biračkim mjestima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raspušten Hrvatski sabor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2015

Sedmi saziv Hrvatskog sabora zaključio je danas svoj nepuni četvorogodišnji rad, a odluku o raspuštanju koja na snagu stupa u ponedeljak, 28. septembra, 123 poslanika su donela jednoglasno...Sedmi saziv konstituisan je 22. decembra 2011. godine i bez obzira na raspuštanje, poslanicima mandati ostaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Raspušten hrvatski Sabor, izbori u novembru

Izvor: B92, 25.Sep.2015

Sabor Hrvatske je održao poslednju sednicu na kojoj je doneo odluku o svom raspuštanju koja stupa na snagu u ponedeljak...Očekivana odluka Sabora doneta je jednoglasno, pa su sada pred Hrvatskom redovni parlamentarni izbori koji treba da budu održani najranije 30, a najkasnije 60 dana posle raspuštanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.