Raspisani izbori za mesne zajednice u Leskovcu (ODLUKA)

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2018, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisani izbori za mesne zajednice u Leskovcu (ODLUKA)

Predsednik skupštine grada Aleksandar Đurović raspisao je danas izbore za mesne zajednice na teritoriji Leskovca, koji će biti održani 4. marta ove godine.

Odluka o raspisvanju izbora potpisana je pred novinrima sekretarima mesnih zajednica i gradonačelnikom Leskovca u sedištu lokalne sampuprave, a po ovlašćenju grada na osnovu člana 21. Odluke o obrazovanju mesnih zajednica na teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << grada Leskovca, na osnovu obrazloženih zahteva svih 139 mesnih zajednica.

„139 saveta mesnih zajednica uputili su preko gradske uprave grada Leskovca odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove zahteve da zbog isteka mandata treba raspisati izbore za članove saveta mesnih zajednica. Imajući u vidu da sam od strane nadležnog odeljenja obavešten da mandati saveta mesnih zajednica ističu u aprilu, i da su se stekli uslovi za raspisivanje izbora za članove saveta mesnih zajednica”, kazao je Đurović.

Inače, predsednik Skupštine raspisuje izbore za članove mesnih zajednica na osnovu ovlašćenja iz stava 21. Člana 3. utvrđuje se dan, vreme i rokovi za izborne radnje.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljenja na oglasnoj tabli mesnih zajednica, zvaničnom sajtu grada i preko medija

Izbore za članove mesnih zajednica na teritoriji grada Leskovca, sprovešće organi za sprovođenje izbora, gradska izborna komisija i birački odbori. Izbore za članove saveta mesnih zajednica na teritoriji grada leskovca sprovešće se u skladu sa odlukom o obrazovanju mesnih zajednica na teritoriji grada leskovca i i shodno primeni zakona o lokalnim izborima”, dodao je predsednik leskovačke skupštine.

Obrasci i potrebna dokumentacija za kandidovanje i uputstva o sprovođenju izbora, Gradska izborna komisija će obezbediti građanima i ovlašćenim podnosiocima izbornih lista na zvaničnom sajtu grada u roku od tri dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Pozivam građane u mesnim zajednicama da iskoriste svoje biračko pravo na ovim izborima i izaberu svoje predstavnike u savetima mesnih zajednica”.

ODLUKA  

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučićevo ime ponovo na listi SNS za izbore mesnih zajednica u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jan.2018

Leskovčani će 4. marta birati članove Saveta mesnih zajednica, a Srpska napredna stranka, kako je rekao njen lider u Leskovcu i aktuelni gradonačelnik Goran Cvetanović, na izbore izlazi u koaliciji sa SPS i Boljom Srbijom na listi koja nosi ime "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Leskovac"...Foto:...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.