Raspisani izbori u Španiji za 20. decembar

Izvor: Akter, 26.Okt.2015, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisani izbori u Španiji za 20. decembar

Španski premijer Marijano Rahoj potpisao je danas ukaz o raspuštanju parlamenta i sazvao opšte izbore za 20. decembar

Rahoj je raspisujući izbore takođe pohvalio rad svoje vlade u rešavanju teške ekonomske krize.

On je rekao da je ispunio obećanje dato po preuzimanju mandata 2011. da će smanjiti rekordno visoku nezaposlenost i podstaći ekonomski rast. Dodao je da je Španija od situacije da traži pomoć došla do pozicije u kojoj uživa poverenje među investitorima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Vladajuća Narodna partija se nada da će joj privredni oporavak pomoći na predstojećim izborima, mada ankete pokazuju da su konzervativci izjedanečeni s vodećom opozicionom strankom Socijalističkom partijom i da bi mogli izgubiti većinu u parlamentu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raspisani izbori u Španiji za 20. decembar

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Okt.2015

Španski premijer Marijano Rahoj potpisao je danas ukaz o raspuštanju parlamenta i sazvao opšte izbore za 20. decembar...Rahoj je raspisujući izbore takođe pohvalio rad svoje vlade u rešavanju teške ekonomske krize...On je rekao da je ispunio obećanje dato po preuzimanju mandata 2011. da će smanjiti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.