Raspisani izbori u Beogradu

Izvor: RTS, 17.Jan.2014, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisani izbori u Beogradu

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović raspisao izbore za parlament Grada Beograda, koji će se održati 16. marta. Izbori raspisani i u opštinama Negotin i Pećinci.

Izbori za parlament Grada Beograda biće održani 16. marta, pošto ih je predsednik Skupštine Nebojša Stefanović danas raspisao.

Raspisani su izbori i u opštinama Negotin i Pećinci, takođe za 16. mart.

Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je novinarima rekao da je istovremeno sa raspisivanjem izbora doneo odluku i da izborne radnje počnu 29. januara i da kampanja traje 45 dana, kako bi se lokalna vlast i Privremeni organ u Beogradu više bavili potrebama građana, a ne kampanjom.

"Želim svima uspeha u predstojećoj kampanji, da bude fer i korektna, da svi pokažu toleranciju i međusobno poštovanje i da građani Beograda, Negotina i Pećinaca posle izbora dobiju poštenu i odgovornu vlast koja će se boriti za njih i ostvarivanje njihovih prava, a ne za one koji su vršioci funkcija", rekao je Stefanović.

Izbori će biti održani u 17 beogradskih opština na 1.175 biračkih mesta, a na poslednjim izborima 6. maja 2012. godine, pravo glasa imalo je 1.576.795 birača.

Gradonačelnik Beograda bira se iz redova odbornika kojih u Skupštini grada ima 110.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.