Raspisani izbori na Novom Zelandu

Izvor: B92, 28.Jan.2020, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisani izbori na Novom Zelandu

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Arden raspisala je danas izbore za 19. septembar, koji će predstavljati test njene popularnosti.

Njena popularnost je porasla nakon njenog odgovora na teroristički napad prošle godine, ali je potom opala zbog ekonomskih problema u zemlji.

Građani Novog Zelanda odlučivaće da li će poveriti drugi mandat vladi Arden 19. septembra, kada će biti održan i referendum o pitanjima legalizacije kanabisa i eutanazije.

Arden >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na konferenciji za novinare rekla da će tražiti od građana Novog Zelanda da nastave da podržavaju njeno liderstvo i trenutni pravac u kojem se kreće vlada, koji je zasnovan na, kako je navela, stabilnosti, snažnoj ekonomiji i napretku u borbi sa izazovima sa kojima se suočava Novi Zeland.

Koalicija predvođena Laburističkom partijom došla je na vlast 2017. godine, podseća Rojters.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IZBORI Građani Novog Zelanda biraju vladu 19. septembra

Izvor: Blic, 28.Jan.2020

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern raspisala je danas izbore za 19. septembar, koji će predstavljati test njene popularnosti, koja je porasla nakon njenog odgovora na teroristički napad prošle godine, ali je potom opala zbog ekonomskih problema u zemlji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.