RT: Pakistan pozvao na ukidanje sankcija Iranu zbog globalne pandemije koronavirusa

Izvor: Vostok.rs, 22.Mar.2020, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Pakistan pozvao na ukidanje sankcija Iranu zbog globalne pandemije koronavirusa

Premijer Pakistana Imran Kan pozvao je na ukidanje sankcija koje predvode SAD prema susednom Iranu, kako bi Teheran mogao bolje da se izbori sa zdravstvenom krizom izazvanom koronavirusnom. Poziv je usledio nakon što je iranski predsednik Hasan Rohani pisao Kanu, tražeći pomoć u rešavanju epidemije koronavirusa, koja je za sada u Islamskoj Republici odnela najmanje 1.433 života. "Naglasio bih i insistiram da međunarodna zajednica ukine sankcije Iranu", rekao je Kan novinarima.
"Veoma je nepravedno da se sa jedne strane bore sa ovako velikim izazovom, dok su sa druge suočeni sa međunarodnim sankcijama", naglasio je Kan.
   
Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif saopštio je u utorak da američke sankcije umanjuju sposobnost Teherana u borbi protiv pandemije Covid-19. Pakistan ima zajedničku granisu sa Iranom u dužini od 960 km. Pakistan je do sada testirao 3.410 osoba zbog sumnje na koronavirus, sa 461 pozitivnim rezultatom i najmanje dva smrtna slučaja. Izvor: Vostok / RT
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

U IRANU OD VIRUSA SVAKIH 10 MINUTA UMRE JEDNA OSOBA Rohani: Ako Amerika želi da nam pomogne neka ukine sankcije

Izvor: Blic, 23.Mar.2020, 10:32

Amerika treba da ukine sankcije ukoliko Vašington želi da pomogne Iranu da se izbori sa virusom korona, rekao je danas iranski predsednik Hasan Rohani.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.