RT: Ne samo Rusija: Kina, Severna Koreja i Iran bi se mogli mešati u izbore - Bolton

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2018, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Ne samo Rusija: Kina, Severna Koreja i Iran bi se mogli mešati u izbore - Bolton

Izvor: Vostok / RT

Predstojeći izbori u SAD-u bi mogli biti meta Rusije, Kine, Severne Koreje i Irana, upozorio je savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džon Bolton, odbijajući da pruži bilo kakve dokaze.

"Mogu definitivno reći da je to dovoljna zabrinutost za nacionalnu bezbednost u vezi sa kineskim mešanjem, iranskim mešanjem i severnokorejskim mešanjem, odnosdno da preduzimamo korake da pokušamo da ih sprečimo, tako da su to zaista četiri te zemlje", rekao je Bolton.

Bolton je ovo saopštio kada je upitan da obrazloži saopštenje američkog predsednika Donalda Trampa koji je optužio određene "budale" da gledaju samo u Moskvu, jer bi takođe iz Pekinga mogla doći pretnja. Kada je iptan šta je tačno Kina uradila povodom američkih izbora u prošlosti, Bolton je izbegao pitanje, te je samo jednostavno potvrdio da četiri zemlje mogu pokušati da se mešaju u predstojeće izbore.

"Neću da ulazim u ono šta sam vidio ili nisam video, ali kažem vam, gledajući izbore 2018. godine, to su četiri zemlje za koje smo najviše zabrinuti", rekao je Bolton.

Kada se približavaju izbori novembru, intenzivira se histerija oko neke vrste stranog mešanja. Ranije ovog meseca, direktor Nacionalne obaveštajne službe Dan Kutt je ustvrdio da, dok Rusi još nisu pokrenuli "robusnu kampanju" za ometanje izbora, oni su samo "jedan klik na tastauri" od velikog izbornog hakovanja.

Međutim, neki političari su već ubeđeni da su "dosadni" Ruski već stavili svoje ruke na izbore. Na primer, levičarska glumica i aktivista Alisa Milano već je okrivila Ruse zbog poraza demokrata u Ohaju. U međuvremenu, senator Demokratske stranke Bil Nelson pokazao je priličnu opsesiju povodom ruskog "prodiranja", koje se navodno dogodilo u "određenim oblastima" na Floridi, iako zvaničnici iz bezbednosnih struktura kažu da nisu našli nikakve dokaze o tome.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.