RT: Laburisti će priznati Palestinu ako pobedimo na izborima - Korbin

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2018, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Laburisti će priznati Palestinu ako pobedimo na izborima - Korbin

Izvor: Vostok / RT

Lider Laburističke partije Džeremi Korbin je rekao tokom svog govora na konferenciji partije u Liverpulu da će njegova partija priznati palestinsku državu čim stupi na dužnost.

Uz veliki aplauz, Korbin je rekao da će partija priznati državu Palestinu kako bi se sprovelo prekršeno rešenje UN-a za dve zemlje.
"Ali četvrt veka od Sporazuma iz Osla, mi nismo bliži pravdi ili miru, a palestinska tragedija se nastavlja, dok spoljni svet stoji", rekao je Korbin.



"Kako što je moj veliki izraelski prijatelj Uri Avneri, koji je umro ove godine, rekao: "Koja je alternativa miru? Katastrofa za oba naroda". "

"A kako bismo pomogli u stvaranju odnosa dve zemlje, prepoznaćemo palestinsku državu čim stupimo na dužnost."

Lider laburista takođe je osudio ubistvo velikog broja nenaoružanih palestinskih demonstranata u Gazi tokom "Velikog martovskog povratka" od strane izraelskih vojnika nakon što su 30. marta započele šestodnevne demonstracije.

Osvrćući se na "trajno uskraćivanje pravde i prava prema palestinskom narodu", on je rekao: "Naša stranka je ujedinjena u osudi ubistava stotina nenaoružanih demonstranata u Gazi od strane izraelskih snaga i usvajanja diskriminatorskog zakona (zakon koji određuje Izrael kao jevrejsku državu)".

Tenzije su se povećale između Izraela i okupiranih teritorija Palestine, nakon što je američki predsednik Donald Tramp prepoznao Jerusalim kao glavni grad zemlje. Zbog odluke su počeli veliki peotesti u Palestini i inostranstvu.

Vlada Velike Britanije se obavezala na rešenje za dve strane.

Premijer Tereza Mej je saopštila da se ne slaže sa kontroverznom odlukom Trampa da premesti ambasadu SAD u Jerusalim, te da da Velika Britanija nema nameru da sledi taj potez.

Britanija je bila jedna od 128 zemalja koje su glasale za rezoluciju UN-a kojom se osuđuje Trampova odluka.


Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.