ROBERT GEJTS ODLAZI 2011.

Izvor: Kurir, 17.Avg.2010, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROBERT GEJTS ODLAZI 2011.

VAŠINGTON - Američki sekretar za odbranu Robert Gejts najavio da će se povući sa te funkcije sledeće godine. Gejts je jedini član kabineta prethodnog predsednika Džordža Buša koga je zadržala i nova administracija.

"Bila bi greška da čekamo do januara 2012. Ovo nije vrsta posla na kojem želite da budete u proleće, u godini kada se održavaju izbori", rekao je Gejts u intervjuu za časopis Forin polisi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << .

Mediji podsećaju da je Gejts i ranije najavljivao svoju nameru da se povuče pre isteka mandata predsednika SAD Baraka Obame.

Gejts (66) je jedini član kabineta prethodnog predsednika Džordža Buša koga je zadržala i nova administracija.

Robert Gejts je napomenuo da će do decembra biti završena procena američke strategije u Avganistanu i dodao da je izgleda negde tokom 2011. godine logična prilika da preda dužnost.

"Mislim da ću iduće godine biti u poziciji u kojoj ćemo znati da li ta strategija funkcioniše u Avganistanu", rekao je Gejts.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.