RIK usvojio poslednji izveštaj sa izbora za Nacionalne saveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022, 17:15

RIK usvojio poslednji izveštaj sa izbora za Nacionalne saveta

Republička izborna komisija usvojila je danas izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za članove Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine održanim 13. i 27. novembra.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da je time usvojen poslednji izveštaj od 19 saveta.

U petak će, kako je rekao, članovima tog saveta biti dodeljeni mandati, dodajući da je rok za konstituisanje organa saveta 20 dana.

Naglasio je da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina uspešno sprovedeni, kao i ovi ponovljeni samo na jednom biračkom mestu 27. novembra i to za izbor članova bošnjačkog nacionalnog saveta, za koje je od 113.949 glasača upisanih u pose na izbore izašlo 47.549 Bošnjaka koji su mogli da biraju između pet izbornih lista.

Sandžačka demokratska partija – Husein Memić osvojila je 12 mandata kao i lista Stranka pravde i pomirenja - Mislela Pramenković. Lista Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin imaće 10 mandata a Za Sandžak - i dobre Bošnjane jedan. Prema podacima osvojenim na izborima, kako je saopšteno na sednici RIK lista Bošnjačka lista – Esad Džudžo nije osvojila nije dan mandat.

Izveštaj će biti objavljen u Službenom glasniku i veb prezentaciji RIK, rekao je Dimitrijević.

Sednicu saveta sazvaće nadležno ministarstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RIK potvrdio SPP i SDP po 12, SDA 10 vijećnika

Izvor: SandzakPress.net, 01.Dec.2022, 12:54

Republička izborna komisija usvojila je danas izvještaj o rezultatima izbora za članove Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), po kojima će po 12 mandata u tom tijelu imati liste Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Sandžačke demokratske partije (SDP). Potvrdjeno je i da je listi Bošnjačko jedinstvo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.