RIK proglasio listu Ruske stranke, ali ne kao stranke manjine

Izvor: Radio 021, 05.Apr.2016, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK proglasio listu Ruske stranke, ali ne kao stranke manjine

Republička izborna komisija proglasila je Izbornu listu Ruska stranka - Slobodan Nikolić za republičke izbore, ali je odbila zahtev da joj se prizna svojstvo stranke nacionalne manjine.

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević rekao je, predlažući tu odluku, da je to "školski primer izvrdavanja zakona".

"Treba razlikovati stranke nacionalnih manjina od ostalih. Ova stranka mora da štiti interese ruske nacionalne manjine. Ako je tako, što nije učestvovala na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izborima za Savete nacionalnih manjina 2014. godine", zaključio je Đurđević.

Ruska stranka - Slobodan Nikolić, od 2013. godine upisana je u Registar političkih stranaka, kao politička stranka nacionalne manjine. Na izborima 2014. godine, nije uspela da pređe cenzus i uđe u republički parlament, iako je nastupala kao stranka nacionalne manjine.

Izborna lista Ruska stranka - Slobodan Nikolić je 11. do sada proglašena izborna lista.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.