RIK odobrio zahtev pokreta DJB da dobije zapisnike 15 biračkih odbora

Izvor: Blic, 07.Feb.2017, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK odobrio zahtev pokreta DJB da dobije zapisnike 15 biračkih odbora

Republička izborna Komisija (RIK) danas je odlučila da se pokretu Dosta je bilo odobri zahtev da im se dostave zapisnici o radu biračkih odbora sa 15 biračkih mesta sačinjenih na izborima održanim 24. aprila.

Pokret Dosta je bilo zahtev je uputio na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja, a odnosi se na rad biračkih odbora iz najrazličitijih delova Srbije, uključujući i Kosovo.

Na sednici se čuo i predlog da se zahtev odbaci iz proceduralnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razloga, jer nije poslat uz odgovarajući elektronski potpis. Ipak predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević založio se da da zahtev pokreta Saše Radulovića bude prihvaćen kako Republička izborna komisija ne bi bila okarakterisana kao političko telo.

RIK je na današnjoj sednici odlučio i da izborni materijal sa izbora 24. aprila i 4. bude premešten iz sedišta komisije u Skupštini Srbije u magacinski prostor preduzeća "Papir servis FHB" na Batajničkom drumu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RIK: Odobren zahtev pokreta DJB

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2017

Republička izborna Komisija (RIK) danas je odlučila da se pokretu Dosta je bilo odobri zahtev da im se dostave zapisnici o radu biračkih odbora sa 15 biračkih mesta sačinjenih na izborima održanim 24. aprila...Pokret Dosta je bilo zahtev je uputio na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.