RIK odbacio prigovore građana zbog referenduma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2022, 17:09

RIK odbacio prigovore građana zbog referenduma

Republička izborna komisija (RIK) odbacila je na današnjoj sednici prigovore troje glasača na nepravilnosti koje su oni, kako tvrde, uočili tokom referenduma o ustavnim promenama, 16. januara.

Komisija je odbacila prigovor Boška Nikolića iz Beograda, koji tvrdi da mu je onemogućeno glasanje na njegovom biračkom mestu, jer mu je ime pogrešno upisano u birački spisak, ali je RIK zaključio da mu nije neosnovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uskraćeno pravo da glasa.

Takođe, odbačen je i prigovor Ljubinka Košanina iz Bogutovca koji je zatražio poništavanje izbora na svom biračkom mestu jer je, kako je naveo, "jedan od članova biračkog odbora nedostojna osoba".

Komisija je odbacila i prigovor Bratislava Simonovića iz Preljine, koji je zbog, kako je rekao, uočenih nepravilnosti zatražio poništavanje glasanja na svim biračkim mestima u Preljini.

RIK je konstatovao da birač može da zatraži poništavanje glasanja samo na svom biračkom mestu, a ne na svim mestima u tom naselju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.