Izvor: Radio 021, 14.Jun.2020, 22:32

RIK odbacio 333 "pandemija prigovora"

Republička izborna komisija odbacila je kao neblagovremene 333 prigovora birača na rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji nakon vanrednog stanja, za parlamentarne izbore koji su raspisani za 21. jun.

Nakon spajanja svih tačaka u jedan postupak, predsednik RIK Vladimir Dimitrijević je izjavio da je više stotina, kako ih je nazvao, "pandemija prigovora" podneto nakon što je prošlo više od 24 sata od oglašavanja nastavka izbornih radnji.

U Radnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << grupu za posmatrače izbora primljeno je više stotina članova, najviše predloženih iz nevladinih organizacija poput Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) i organizacije "Građani na straži".

Odobreno je i prisustvo posmatrača koje je predložila Delegacija EU u Srbiji, kao i iz ambasada Belgije, Francuske, Italije, Austrije, Australije i Švedske.

Tokom sednice je rečeno da su zdravstveni centri Novog Pazara i Tutina apelovali da se za izbore obezbedi više hiljada zaštitnih maski i rukavica, zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.