RIK dodelio mandate članovima u nacionalnim savetima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2022, 14:03

RIK dodelio mandate članovima u nacionalnim savetima

Republička izborna komisija usvojila je danas rešenja o dodeli mandata članovima u nacionalnim savetima slovačke nacionalne manjine i češke nacionalne manjine.

Na današnjoj sednici predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević rekao je da je RIK 21. marta primio dopis od predsednice nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine sa zahtevom da se popuni upražnjeno mesto, jer je članu prestao da važi mandat usled smrti.

RIK je jednoglasnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odlukom usvojio rešenje kojim se dodeljuje mandat Vjeri Miškovicevoj.

Usvojeno je i rešenje kojim se dodeljuje mandat članu nacionalnog saveta u nacionalnom savetu češke Dragutinu Jovanoviću.

Pored toga, RIK je usvojio odluku o naknadama za rad na sprovođenju izbora za narodne poslanike, izbora za presednika države koji su održani 3. aprila na biračkim mestima na kojima su glasali birači sa teritorije KiM.

Jednoglasno je usvojena i odluka o naknadi troškova sprovođenja ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike i izborima za predsednika države, kao i odluka o naknadi instruktorima za rad na sprovođenju obuka člana biračkih odbora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.