RIK: Rok za podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 10:46

RIK: Rok za podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć

Parlamentarni izbori raspisani su 4. marta za 26. april, ali su zbog uvođenja vanrednog stanja 15. marta zbog virusa korona, prekinute sve izborne radnje.

 Republička izborna komisija (RIK) donela je danas Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji za parlamentarne izbore koji će biti održani 21. juna i utvrdila da je rok za podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << RIK-a Vladimir Dimitrijević kaže da se rešenjem nastavljaju sprovođenja izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za narodne poslanike, poslanike Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i odbornike skupština opština i gradova.

Na današnjoj sednici donet je u Rokovnik za obavljanje izbornih radnji, te je tako rok za podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć, a proglašenje izborne liste mora biti u roku od 24 sata od časa prijema izborne liste, ako ispunjava uslove.

Utvrđivanje i objavljivanje izborne iste u "Službenom glasniku RS" mora biti najkasnije do 10. juna u 24 sata.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.