Izvor: B92, 13.Apr.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK: Raseljeni u posebnim izvodima

Beograd -- Interno raseljeni sa Kosova i Metohije biće upisani u posebne izvode iz biračkih spiskova, odlučila je večeras Republička izborna komisija.

Oni će na parlamentarnim i lokalnim izborima 11. maja glasati na posebnim biračkim mestima. Kako se navodi u objašnjenju Uputstva za sprovođenje izbora na Kosovu, i u svakoj opštini van Kosova i Metohije, osim redovnih, biće formirana i posebna biračka mesta na kojima će glasati interno raseljeni.

Posebna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biračka mesta biće formirana i za interno raseljene unutar Kosova i Metohije, a izbori će biti sprovedeni u 23 opštine u pokrajini.

U 18 opština u kojima nema opštinskih izbornih komisija, biće formirana radna tela za sprovođenje izbora.

Izbori će biti održani u opštinama Vučitrn, Vitina, Gnjilane, Istok, Klina, Kosovo Polje, Kosovska Kamenica, Kosovska Mitrovica, Lipljan, Obilić, Orahovac, Peć, Podujevo, Prizren, Srbica i u Prištini.

Za svako biračko mesto, nadležni opštinski organi sačiniće izvod iz biračkog spiska za redovna biračka mesta, dok će za posebna biti sačinjen i poseban izvod, odlučio je RIK.

U izvode iz biračkog spiska za redovna biračka mesta, upisuju se samo birači sa prebivalištem na teritoriji opštine, a u posebne spiskove biće upisani interno raseljeni.

RIK će proglasiti ukupan broj birača za svaku opštinu na Kosovu i Metohiji, pošto od organa opštinskih uprava nadležnih za vođenje biračkog spiska primi rešenje o zaključivanju biračkih spiskova.

Kako se navodi u objašnjenju Uputstva za sprovođenje lokalnih izbora interno raseljeni koji su upisani u posebne izvode, ne mogu biti i na drugim izvodima biračkih spiskova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RIK: Raseljeni u posebnim izvodima

Izvor: Blic, 13.Apr.2008

Interno raseljeni sa Kosova i Metohije biće upisani u posebne izvode iz biračkih spiskova, odlučila je večeras Republička izborna komisija. ..Oni će na parlamentarnim i lokalnim izborima 11. maja glasati na posebnim biračkim mestima. Kako se navodi u objašnjenju Uputstva za sprovođenje izbora...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.