RIK: Proglašene još dve liste

Izvor: B92, 01.Mar.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK: Proglašene još dve liste

Beograd -- Republička izborna komisija proglasila još dve izborne liste, dok je listi "Partija za demokratsko delovanje - Riza Haljimi" naložila da ispravi nedostatke.

Proglašene su lista "Crnogorska partija - Josip Broz" i "Lista nacionalnih zajednica - Emir Elfić" dok je listi "Partija za demokratsko delovanje - Riza Haljimi" naloženo dsa u roku od 48 časova dostavi još najmanje 621 pravno valjani izjavu.

Lista "Crnogorska partija - Josip Broz" sa oko 12.000 potpisa birača koji je podržavaju i sa 50 kandidata za poslanike, Listu nacionalnih zajednica, sa 36 kandidata, podržalo je 11.461 glasača, dok je Partiju za demokratsko delovanje podržalo nešto više od 10.000 građana, a ima devet kandidata za poslanike.

U ponoć je istekao rok strankama i koalicijama koje su želele da učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima, 16. marta.

Republička izborna komisija će zbirnu izbornu listu utvrditi najkasnije 5. marta, kada će ona biti objavljena i u "Službenom glasniku".

Do sada je RIK, zajedno sa današnje dve, proglasio 14 lista, prva je lista koalicije okupljene oko SNS, druga koalicija SPS-PUPS-JS. Demokratska stranka Srbije proglašena je kao treća, LDP je četvrti, Savez vojvođanskih Mađara peti, SRS šesta, a URS sedmi.

Pod rednim brojem osam biće lista "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju", deveta će biti lista "Dveri - Boško Obradović", a deseta lista SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin.

Na zbornoj izbornoj listi 11. mesto imaće koaliciona lista Boris Tadić - Nova demokratska stranka - Zeleni, LSV - Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma, a 12. će biti lista "Treća Srbija".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lista "Crnogorske partije - Josip Broz" prihvaćena, Haljimiju fale potpisi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2014

Republička izborna komisija proglasila je danas još dve izborne liste, dok je listi "Partija za demokratsko delovanje - Riza Haljimi" naložila da ispravi uočene nedostatke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

RIK: I Raduloviću rok od 48 sati

Izvor: B92, 01.Mar.2014

Beograd -- Republička izborna komisija (RIK) nije danas proglasila listu bivšeg ministra privrede Saše Radulovića zbog nedovoljnog broja potpisa građana...Radulović je predao 9.076 pravno valjanih potpisa od potrebnih 10.000, tako da je od njega zatraženo da u roku od 48 sati dostavi još najmanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.