RIK ODBACIO 333 PRIGOVORA BIRAČA: Obezbeđene maske i rukavice za sve članove izbornih odbora

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2020, 21:31

RIK ODBACIO 333 PRIGOVORA BIRAČA: Obezbeđene maske i rukavice za sve članove izbornih odbora

RIK je izglasala i donošenje Rešenja o izmenama Rešenja o određivanju biračkih mesta za glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skuupštine, raspisanim za 1. jun.

Republička izborna komisija odbacila je večeras 333 prigovora birača od 13. juna na Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za narodne poslanike koji su raspisani 4. marta.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je na sednici da je ukupno podneto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 333 prigovora, jer su svi sa istim činjeničnim i pravnim osnovom, tako da su razmatrani u spojenom postupku.

- Odbačeni su jer je rešenje koje osporavaju RIK doneo 11. maja, dok su prigovori podneti u junu, iako je rok za to 24 časa - rekao je on.

Na večerašnjoj sednici članovi RIK su doneli odluku o obrazovanju Radnog tela Republičke izborne komisije u gradskoj opštini Novi Beograd u Beogradu.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević je da će na dan izbora biti obezbeđene maske i rukavice za sve članove izbornih odbora.

- O epidemiološkim uslovima će se svakako izjaniti Krizni štab - kazao je Dimitrijević.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RIK odbacio još 333 "pandemija prigovora" birača

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2020

Republička izborna komisije (RIK) odbacila je na današnjoj kao neblagovremene 333 prigovora birača na rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji nakon vanrednog stanja, za parlamentarne izbore koji su raspisani za 21. jun 2020. godine...Nakon spajanja svih tačaka u jedan postupak, predsednik...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.