RIK: 53,5 miliona za kutije, sprej i uv lampe

Izvor: B92, 09.Mar.2016, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK: 53,5 miliona za kutije, sprej i uv lampe

Beograd -- Republička izborna komisija usvojila je odluku o javnoj nabavci za glasačke kutije, uv lampe i i flašice spreja, a predviđeni trošak je 53,5 miliona dinara.

Za nabavku glasačkih kutija predviđeno je tri miliona dinara, pet i po miliona za uv lampe, a najveća sredstva od 45 miliona dinara predviđena su za flašice spreja.

RIK je usvojio i uputstvo za sprovođenje glasanja na izborima za narodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslanike na teritoriji Kosova, "kao neotuđivom delu Srbije, u situaciji gde bez saradnje sa Misijom OEBS nije moguće garantovati bezbedno sprovođenje izbora na KiM".

RIK je usvojio i odluku o naknadama i drugim troškovima po kojoj članovi i zamenici članova RIK-a u stalnom sastavu za angažovanje imaju nadoknadu od 75.000 dinara mesečno, od dana raspisivanja izbora, odnosno 4. marta, do okončanja izbornih radnji.

Predsednik i sekretar RIK-a i njihovi zamenici imaju za 30 odsto višu naknadu.

Članovima i zamenicima članova u proširenom sastavu pripada naknada koja ne može biti veća od 75.000 dinara mesečno i ona će biti isplaćena po okončanju izbornih radnji.

Vanredni parlamentarni izbori biće održani 24. aprila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.