Putinova lista neprijatelja sve duža

Izvor: B92, 26.Dec.2023, 08:39

Putinova lista "neprijatelja" sve duža

Više od 30 ljudi podnelo je prijavu za kandidaturu za mesto ruskog predsednika, izjavila je predsednica ruske Centralne izborne komisije Ela Pamfilova.

Ona je za TASS rekla da će izborna kampanja svakako biti konkurentna, jer je očigledno da će biti više od jednog kandidata.

Državljani Rusije mogu da učestvuju na predsedničkim izborima kao samostalni kandidati ili kao kandidati političkih stranaka, a da bi se prijavili za učešće u izbornom procesu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moraju da podnesu odgovarajuću dokumentaciju Centralnoj izbornoj komisiji.

Samostalni kandidati moraju da podnesu dokumentaciju i da obezbede podršku grupe građana, što je učinio i aktuelni predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Sledeća obaveza je prikupljanje 300.000 potpisa podrške za kandidaturu i dostavljanje Centralnoj izbornoj komisiji do 31. januara sledeće godine.

Kandidatima koje predloži politička stranka potrebno je 100.000 potpisa.

Predsednički izbori u rusiji biće održani od 15. do 17. marta 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.