Putin eliminisao protivnika; Rusija zabranila Nadeždinu da se kandiduje

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 12:34

Putin "eliminisao" protivnika; Rusija zabranila Nadeždinu da se kandiduje

Ruska Centralna izborna komisija u četvrtak je diskvalifikovala Borisa Nadeždina iz kandidature na martovskim izborima zbog, kako je rekla, grešaka u potpisima.

Nadeždinova kampanja je predala 105.000 potpisa CIK-u, koji je kasnije rekao da 15 odsto njih sadrži nedostatke, uključujući "mrtve duše" i nevažeće potpise.

Ruski zakon zahteva od potencijalnih kandidata koji se kandiduju iz stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez predstavnika u parlamentu da prikupe 100.000 potpisa podrške.

U postu na Telegramu Nadeždin je rekao da ne podržava odluku CIK-a i da "ne odustaje" od svojih planova da se kandiduje za predsednika.

"Prikupio sam više od 200.000 potpisa širom Rusije. Prikupljanje smo vodili otvoreno i pošteno – redove u našem sedištu i sabirnim mestima pratio je ceo svet. Učešće na predsedničkim izborima 2024. je najvažnija politička odluka u mom životu. Ne odustajem od svojih namera", poručio je on.

Iznenadio je neke analitičare svojom oštrom kritikom onoga što Kremlj naziva svojom "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini, nazivajući rat "fatalnom greškom" i obećavajući da će pokušati da ga okonča pregovorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NE ODUSTAJEM OD SVOJIH NAMERA" Rusija zabranila Putinovom protivniku da se kandiduje na izborima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024

Revoltiran je odlukom CIK-a..Ruska Centralna izborna komisija (CIK) u četvrtak je diskvalifikovala Borisa Nadeždina iz kandidature na martovskim izborima zbog, kako je rekla, grešaka u potpisima...Nadeždinova kampanja je predala 105.000 potpisa CIK-u, koji je kasnije rekao da 15 odsto njih sadrži...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.