Pupovac: SDSS neće podržati nikoga na izborima u HDZ-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2020, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: SDSS neće podržati nikoga na izborima u HDZ-u

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), Milorad Pupovac, izjavio je danas da ne želi da učestvuje u kampanji za unutar stranačke izbore u vladajućoj HDZ-u,da nikome neće davati podršku i da je nezadovoljan ne sprovođenjem operativnog plana vlade za nacionalne manjine.

Pupovac je novinarima pred Banskim dvorima odbio da komentariše unutar stranačke izbore u HDZ-u, ali je poručio da bi ga čudilo da se "ne potegne pitanje manjina u HDZ-ovoj kampanji". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Legitimno pitanje je učestvovanje pripadnika manjina u političkom životu i saodlučivanju", rekao je Pupovac.

Upitan kako bi manjine mogle da sarađuju sa potencijalnim predsednikom HDZ-a Mirom Kovačem, Pupovac je odgovorio da ne želi da učestvuje u kampanji za izbore u HDZ-u.

"Mi nemamo interesa nikome davati podršku, bilo direktno bilo indirektno. Pratimo s velikim interesom kakve stavove imaju pojedini kandidati, ne samo po pitanju manjina nego o setu pitanja od kojih zavisi budućnost demokratskih institucija i demokratskih vrednosti u zemlji", rekao je.

"SDSS-ov stav je poznat i ostaće nepromenjen", rekao je upitan kada će se SDSS izjasniti hoće li nastaviti saradnju s HDZ-om s obzirom na rezultate izbora.

Naglasio je da je SDSS nezadovoljan sprovođenjem operativnog plana vlade za nacionalne manjine.

"Mogu samo da konstatujem da se ne sprovodi operativni plan za nacionalne manjine. Ako se to nastavi o našim stavovima ćemo se izjasniti nakon izbora ", rekao je Pupovac.

Pupovac je pritom upitao "šta je dobro, i koliko puta, u poslednjih 30 godina napravljeno za nacionalne manjine".

"Koliko je bilo prilika da bude dobro vreme i dobra politička klima da se ostvare prava nacionalnih manjina. Na prste jedne ruke bih mogao izbrojiti", naveo je lider SDSS.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Živković: Ne vidim problem da Šapčani i svi koji misle da mogu pobediti Vučića, izadju na ...

Izvor: Beta, 14.Feb.2020, 14:06

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da ne vidi problem u tome da gradjani Šapca, Paraćina i "svi oni koji misle da mogu da pobede daljinske ispostave Aleksandra Vučića", izadju na predstojeće lokalne izbore.Obraćajući se novinarima u Skupštini Srbije, Živković je rekao da Šabac,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.