Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi rezultati izbora u Austriji: Vodi Aleksander van der Belen, Hofer priznao poraz

BEČ - Kandidat desnice na predsjedničkim izborima u Austriji Norbert Hofer prihvatio je poraz na izborima, javlja AFP.

Oni su prije samo nekoliko minuta prenijeli da prema prvim projekcijama vodi kandidat Zelene stranke Aleksander van der Belen.

Tačno u 17 časova zatvorena su i posljednja birališta na izborima u Austriji koji su privukli veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << međunarodnu pažnju zbog kandidata desnice Norberta Hofera kome su predizborna istraživanja davala dobre šanse.

Ministarstvo unutaršnjih poslova Austrije polako objavljuje rezultate iz opština u kojima je glasanje završeno ranije.

Za razliku od ranijih godina ovoga puta zbog poništenja ishoda drugog kruga glasanja održanog u maju, nisu prosljedjivani čak ni podaci o izlaznosti pre zatvaranja biračkih mjesta.

Trenutno se radi na prvim proračunima na osnovu prvih pristiglih rezultata.

Najkasnije su glasali Bečlije i stanovnici Insbruka, to jest do 17 časova, dok je u drugim opštinama glasanje trajalo mnogo kraće.

Preliminarni rezultat, kako je najavljeno, saopštiće ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka oko 19.30 časova.

Inače predsjedničke izbore u Austriji, gdje građani glasaju izmedju Hofera i Aleksandera van der Belan, kandidata koga podržava stranka Zelenih prati više od 750 akreditovanih novinara.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Hofer priznao poraz na predsjedničkim izborima u Austriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2016

Norbert Hofer, kandidat Slobodarske partije, piznao je poraz na predsjedničkim izborima u Austriji. Kao i u drugom krugu izbora u maju, koji su imali nekih neregularnosti, pobjednik je Alexandera Van der Bellen, lider zelenih.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.