Prvi lokalni izbori u Siriji od početka rata

Izvor: N1 televizija, 16.Sep.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi lokalni izbori u Siriji od početka rata

Sirijske vlasti u nedelju organizuju prve lokalne izbore od početka rata 2011. godine, a izbori se održavaju u većem delu zemlje pošto je vojska vratila poslednjih godina značajan deo teritorije iz ruku pobunjenika i džihadista Islamske države.

Više od 6.550 biračkih mesta otvoreno je u 7.00 po lokalnom vremenu i biće zatvoreno oko 19.00.

"Više od 40.000 kandidata bori se za 18.478 odborničkih mesta u svim provincijama", javila je sirijska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Sana.

Poslednji lokalni izbori u Siriji održani su u decembru 2011. godine, na početku rata u kojem je za više od sedam godina stradalo 360.000 ljudi a nekoliko miliona je napustilo svoje domove.

Većina kandidata na izborima dolaze iz vladajuće stranke Baas predsednika Bašara el Asada.

Lokalni mediji tokom popodneva nisu preneli koliki je odziv birača, a vlasti nisu saopštile koliko ima glasača. Zbog sukoba poslednjih godina nije bilo popisa stanovništva, a nijedan deo Sirije nije pošteđen sukoba.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirijske vlasti organizuju prve lokalne izbore od početka rata

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2018

Sirijske vlasti danas organizuju prve lokalne izbore od početka rata 2011. godine, a izbori se održavaju u većem delu zemlje pošto je vojska vratila poslednjih godina značajan deo teritorije iz ruku pobunjenika i džihadista Islamske države...Više od 6.550 biračkih mesta otvoreno je u 7.00 po...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.